Farklı zamanlarda müşterilerimizle yaptığımız sohbetler esnasında cam balkon yüksekliği ne olmalı sorusu ile karşılaşıyoruz Bu konuda kafaların oldukça karışık olduğunu fark ettik. Cam balkon yüksekliği ile ilgili bilgileri sizlerle payalşmak gereği duyduk.
Bildiğiniz gibi cam balkon sistemlerinde temperli camlar kullanılır. Bunun amacı camı çok daha sağlam hale getirmek, daha esnek olmasını sağlamak ve kırıldığında parçalara ayrılmasını sağlamak. Bizi ilgilendiren kısım bu yazımızda daha çok esneklik konusu.
Temperli camlarda 15 cm’ye kadar esneme özelliği vardır. Bunun anlamı bir yandan da şudur; yükseklik ne kadar fazla ise; esneme de o kadar fazladır. Dolayısı ile dünya bu konuda belirli standartlar belirlemiş durumdadır. Özellikle 8 mm temperli camlar için konuşmamız gerekecek; çünkü katlanır ve sürme cam balkon sistemlerinde bu iki cam kullanılır.
8 mm cam en fazla kullanılan ve ağırlığı gereği mekanizmaları yormayan ideal üründür. 8 mm camların azami yüksekliğinin 230 cm olması tavsiye edilir. Burada kastettiğimiz net cam ölçüsü. 240 cm yükseklikteki bir alanda net cam ölçüsü 220 cm olacaktır. Aslında daha fazla dikkat edilmesi gereken bir konu var. Yüksekliği fazla olan alanlarda köşelerde cam cama gelmemelidir. “H” alüminyum fitillerle birleştirilen cam cama köşelerde, sert rüzgarlarda açılmalar meydana gelebilmektedir. Bu ciddi ısı kayıplarına neden olabilmektedir. Çıkan sesin rahatsız edici oluşu da ilave bir olumsuz faktördür. Peki; ne yapılmalı? Köşelerde mümkün mertebe 40 * 40 alüminyum kutu profil kullanılmalı ve iki sistem bağımsız olarak o kutu yardımı ile birleştirilmelidir.
Görüntüyü çok az bir miktar olumsuz etkileyecek olmasına karşın sistem çok daha sağlıklı olacaktır. 10 mm cam kullanılan durumlar da var… Bu bize göre ve işin uzmanlarına göre tamamen yanlış bir durum. Aranızda bizim yüksekliğimiz 280 cm; biz cam balkon yaptıramayacak mıyız diyenler mutlaka vardır. Elbette yaptırabilirsiniz; ancak üste sabit bir alüminyum doğrama uygulayarak sistem yüksekliğini ideal ölçülere düşürerek…
Biz firma olarak İzmir cam balkon uygulamalarında bu şekilde uyguluyoruz ve çok iyi sonuçlar alıyoruz. 10 mm camın ağırlığını göz önünde bulundurduğunuzda tekerleklerin ve rayın ne kadar kısa sürede aşınacağını tahmin edebilirsiniz. Hem balkona bindirdiğiniz yük açısından hem de ürün ömrü açısından tamamen yanlış bir uygulamadır. Bunun bir istisnası yok mudur?
Sürme sistemlerde belirli durumlarda 10 mm cam uygulanabilir. Genellikle zemin katlarda bulunan ve yüksekliği fazla olan ticari mekanlarda 10 mm temperli cam kullanmak bir çözüm olabilir. Fakat unutulmamalıdır ki; her iki cam kalınlığına da aynı tekerlek sistemi uygulanmaktadır. Ürün ömrü yine kısa olacaktır. Tavsiyemiz yine üste bir sabit doğrama yapıp sistem yüksekliğini düşürmek yönünde olacaktır.
250 cm’den kısa alanlarda zaten herhangi bir sorunlu durum yoktur. Rahatlıkla tek parça 8 mm camlar kullanılabilir ve kaliteli bir tekerlek sistemi ile ürün yıllarca sorunsuz kullanılabilir.
Tavsiyemiz ana sayfamızı bu linkten ziyaret etmeniz ve ürünlerle ilgili daha detaylı bilgiler edinmeniz yönündedir. Arzu ederseniz üstte bulunan “İzmir Cam Balkon Fiyatlar” sayfamızı ziyaret edebilir veya “Cam Balkon Modelleri” sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.
Eğer daha fazla blog yazısı okumak istiyorsanız BURADAN ulaşabilirsiniz.
Kullanılan profilin kalınlıgı kaç mm kalitesi nasıl anlaşılır
Kumpas ile… Kalitesini siz belirleyemezsiniz. Firma ve markaya güvenmek zorundasınız. Kaliteli alüminyum kesilirken kıvılcım çıkarmaz.
259 yüksekliği balkonumun boydan ya da altı sabit yaptırmak konusunda kararsizim.boydan istiyorum ancak kırılır patlar mi diye korkuyorum 4.kat ta dairem rüzgardan dolayı sıkıntı olur mu boydan yaptircam acaba