Cam Balkon İle Kış Bahçesi Keyfi

Kış bahçesi kavramı son birkaç yılda ciddi talep görmeye başladı. Bunda şüphesiz Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Çeşmealtı gibi yerleşim yerlerinin İstanbul ve Ankara illerinden kaliteli göç alması etkili oldu. Eskiden PVC doğrama ile uygulamalar yapılıyordu; ancak günümüzde durum değişti. Artık cam balkon modelleri ile çok daha estetik ve kullanışlı kış bahçeleri elde edilebiliyor.

cam balkonlu kış bahçesi

#Neden daha çok cam balkon tercih ediliyor?

Bunun estetik, kullanım kolaylığı, alan kazanma ve benzeri geçerli sebepleri var. Çerçevelerin daha ince olması aslında kış bahçesi felsefesine de denk düşüyor… Amaç bahçe içinde veya pergola altında etrafın güzelliklerini izleyerek zaman geçirmek olunca, bunun gibi faktörler önem kazanıyor.

Başka bir faktör olan alan kazanımı da önemli bir konu. Bunun iki yönü var; birincisi görüş alanının artması ve ikincisi kanatlar açıldığında elde edilen açık alan. Bu tarz mekanlar sadece kışın kullanılmazlar. Yaz akşamlarında sohbet etmek ve bahçe keyfi yapmak için açık konumda da kullanılmaları da gerekmektedir. Bunu sağlayabilen ürünler şüphesiz sürgülü ve katlanır balkon camlama modelleridir.

sürme cam balkonlu kış bahçesi

Estetik konusunu aslında aşağıdaki görsellerden rahtlıkla anlayabilirsiniz. Çok şık mekanlar elde etmek hem ruhunuza iyi gelecek hem de binanıza değer katacaktır. İnsan psikolojisinin estetik kavramlarla doğrudan ilişkili olduğu artık kesinleşmiş bir bilimsel gerçektir. Bunun sağlık üzerinde de dolaylı etkileri vardır. Birçok hastalığın temel sebebi stres ve kaygıdır.

Kullanım kolaylığı konusu bir başka faktör. İstediğimiz şekle hızlı gelebilmesi için ekstra işlemlere gerek olmamalıdır. Sistemin kendi özellikleri ve kullanım şekli size bu olanağı sunmalıdır. Mekan anında açık veya kapalı konuma getirilebilmelidir.

#Kış bahçelerinde kullanılabilecek cam balkon modelleri

Temel gruplara ayırarak kış bahçenizde hangi camlama sistemlerini kullanabileceğinizi birlikte görelim. Sonra sizlerle modelleri inceleyebileceğiniz bir link paylaşacağız.

  1. 8 mm temperli katlanır cam balkon
  2. 8 mm temperli sürme cam balkon
  3. Isıcamlı katlanır cam balkon
  4. Isıcamlı sürme cam balkon
  5. Motorlu (elektrikli) giyotin cam sistemi

(cam balkon modelleri) bu sayfada toplu halde dikkatinize sunulmuştur. İnceleyip kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Tabi cam renklerini de incelemenizi öneririz. Bunun için (cam balkon renkleri) kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bunun haricinde ana sayfada alüminyum profil renkleri ile ilgili görsellere ulaşabilirsiniz.

Mevcut bir pergola ürününüz var ise; diğer çalışmalar buna göre şekillendirilecektir. Yok ise; değişik materyaller kullanılarak (demir, otomatik tente ve benzeri) öncelikle çatının oluşturulması gerekmektedir. Bazı müşterilerimizin cam çatıları da tercih ettiğini gözlemliyoruz. Sıcak bir iklime sahip olan İzmir’de bunun çok avantajlı olduğu söylenemez; en azından yaz ayları için. Cam çatı içerisini aşırı sıcak yapacaktır. Otomatik açılabilir cam tavan sistemleri ise oldukça pahalıdır. Burada müşterilerimizin tercihleri ve bütçeleri oldukça önemlidir.

Fiyatlar Ne Peki?

Bunun en detaylı cevabı şüphesiz uzman bir personelimizin keşfi neticesinde ortaya çıkacaktır. Yukarıda da görebildiğiniz gibi oldukça fazla seçenek mevcuttur. Fiyatları yapacağınız tercihler belirleyecektir. Cam renkleri, alüminyum profil renkleri, cam balkon modelleri, çatı modeli ve diğer tercihleriniz neticesinde teklif tarafınıza iletilecektir.

#Kış bahçelerinde kullanılan camların özellikleri

Balkon camlama ürünlerinde 8 mm ve 4+12+4 mm temperli camlar kullanılmaktadır. Temper işlemi camı normal cama göre 4-5 kat daha kuvvetli yapar. Bunun yanı sıra kırılma anında çok küçük parçalara dağılarak insan sağlığını korur. Yaralanmaların önüne bu şekilde geçilir. Temper işlemi özel fırınlarda ve belirli ısılarda yapılır. Mavi, füme, yeşil, bronz ve şeffaf tercih edebileceğiniz cam renkleri arasındadır.

5 thoughts on “Cam Balkon İle Kış Bahçesi Keyfi

      1. Hayirli günler diliyorum.Mer
        ak ettigim cam balkon yaptirmak istiyorum.Fakat yurt dişina böyle bir imkaniniz varmi tsk.?

  1. Hayirli günler diliyorum.Mer
    ak ettigim cam balkon yaptirmak istiyorum.Fakat yurt dişina böyle bir imkaniniz varmi tsk.?

  2. Merhaba yaptiginiz kiş evlerini yurt dışinda yapma imkaniniz varmi şayet varsa 2 eve arkali önlü yapmayi düşünüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir