Cam Balkon Neden Geç Gelir?

Cam balkon siparişi verdiniz ve geciktiğini mi düşünüyorsunuz? Telaşa kapılmaya gerek yok. Cam balkon neden geç gelir sorusunun cevabı bu yazımızda.

Isıcamlı veya tek camlı tempersiz sistemlerde (PVC doğrama, alüminyum doğrama ve benzeri) bugün sipariş ettiğiniz camı üreticiden birkaç gün içerisinde alabilirsiniz. Genelde şeffaf renkli olarak kullanılan bu camların üretim süreci camı kesmekten, alüminyum çıta kesmekten, çıta içine nem alıcı doldurmaktan ve tiakol ile çevresini kapatmaktan geçer.

Peki; temper tesislerinde durum nedir?

Bir temper makinesi 4 mm kalınlıkta camdan tutunda 2 cm kalınlığa kadar cam temperler. Bununla da kalmaz; mavi, yeşil, füme, bronz ve şeffaf camlar temperler. Bunun anlamı kısaca şudur; bir makine neredeyse 30 çeşit farklı cam türünü ve rengini temperler. 4 mm işleyen bir makinenin ısı ve basınç ayarları farklıdır. 6  mm işlemeye başladığında makinenin tüm ayarları değişir.

cam balkon neden geç gelir
cam balkon neden geç gelir

Sıra 8 mm cama geldi… Bu sefer de herhangi bir renkten başlayarak kesim optimizasyonu yapılır ve temper işlemlerine geçilir. Fire az vermesi için ve siz değerli müşterilerimizin bu ürünleri daha makul fiyatlara alabilmesi için bu şarttır.

İşin içine 30 çeşit cam ve kesim optimizasyonu girmiş oldu. Bu da bir süreç demektir. En iyi ihtimalle; ki o da şansınız var ise 1 haftada sipariş verdiğimiz cam elimizde olur. Hesaplamalarımız bize bu sürenin 15 ile 16 gün ortalamaya sahip olduğunu göstermiştir.

Peki; iş bunlarla bitiyor mu? Elbette hayır. Bu sefer de cam balkon üretim tesisinin üretimi gerçekleştirip sistemleri kurumaya bırakması lazım. Bunun için de en az 2 gün gereklidir. Hele İzmir cam balkon firmaları açısından durum daha da zordur. Nem fazla ise kuruma süresi de fazladır.

17 güne ulaştık ve ürün ancak hazır hale gelebildi. Gerisi cam balkon firmasının yoğunluğu ile alakalı bir durumdur. Sözleşme sırasına göre size gelmeleri 1 ayı bulabilir ve hatta geçebilir. Peki bu süreye etki eden başka etmenler yok mudur? Elbette vardır. Birlikte göz atalım.

Cam Balkon Gecikme Nedenleri

Bir başka sebep de Türkiye’de o an tercih edilen rengin bulunamayışıdır. Türkiye’de 2 cam fabrikası vardır. Birisi Şişecam diğeri de Düzecam… Şişecam tüm renklerde cam üretirken Düzcecam sadece şeffaf üretmektedir. Bu 2 firma ve ithalatçılar tüm bir ülkenin cam ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadırlar; ancak koca bir ülkenin cam ihtiyacını karşılamak o kadar da kolay bir durum değildir.

Etrafınıza baktığınızda neredeyse her yerde cam ürünleri görebilirsiniz. Balkon korkulukları, dolap vitrinleri, bardaklar, kaseler, cam cepheler, cam balkonlar ve benzeri… Buradan bazı cam renklerinin her zaman bulunamadığı gibi bir sonuç çıkmaktadır; ki bu doğaldır.

Dolayısı sizlerden ricamız cam balkon firmanızı bu konuda biraz daha anlayışla karşılamak ve zaman tanımak. İşin üretim ve montaj kısmı en kolay kısımları. Cam balkon siparişi verdiniz ve gecikti ise; yukarıdaki bilgileri mutlaka göz önünde bulundurun. Bunları aşağıda vereceğimiz linklere tıklayarak da teyit edebilirsiniz. Sizlerle direkt Şişecam ve Düzcecam firmalarının linklerini paylaşıyoruz.

Şişecam için TIKLAYINIZ

Düzcecam için TIKLAYINIZ

Başka Nedenler?

Eğer cam balkon üretimi yapan firma titiz ise; farklı sebepler de ekleyebiliriz.

  • Mesela camda tansiyon vardır ve bunu üretici firma fark eder. Camı temper tesisine iade eder ve zaman kaybı yaşanır.
  • Camda çizik olabilir… Bu durum da dikkatli bir gözden kaçmayacaktır. Cam iade edilip yenisi istenir ve zaman kaybı yaşanır.
  • Camda lekeler olabilir.
  • Camda pul atıkları olabilir.
  • Cam çap kesilmiştir ve bu yüzden sistemin çalışmasını etkileyecektir. Zaman kaybına neden olur.
  • Alüminyum profillerde eğiklik olabilir. Böyle durumlarda ürün imalata alınmaz.
  • Alüminyum profillerde sevkiyat esnasında ciddi çizikler oluşmuş olabilir.
  • Aksesuarlarda istenmeyen üretim hataları olabilir.
  • Üretimde kullanılan yapıştırıcı kimyasallar bozuk çıkabilir.
  • İklim şartları elverişli olmayabilir. Yağışlı havalarda montaj yapılması çok tehlikelidir. İş güvenliği mevzuatına göre de yasaktır.
  • Aşırı soğuklarda kaza ihtimali artar. Kan dolaşımı yavaşladığından ellerin kavrama yeteneğinde düşme görülür ve montajlar genelde ertelenir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.